Café åbnet med liv og sjæl
Over 100 gæster havde fundet vej til den nye café i Kurhuset torsdag aften. Der var beboere fra asylcentret, danskere og flygtninge fra andre steder i Roskilde i en skøn blanding. Mary og hele cafegruppen havde haft travlt med at gøre alt klar til åbningen. Mary fortæller:

”Det var en åbning over forventning, og alle så ud til at have det godt. Der var spontane indslag med musik, en dreng der sang, en pige der sang, en dans med en pige og Lars som fordansere. Der blev holdt taler og informeret fra aktivitetsgrupper, der blev annonceret vores næste event, “the Choir” annoncerede efter sangere til koret i Rabalderstræde, og der blev solgt kaffe, te og kage i lange baner. Der var udfordringer med strøm, propperne sprang to gange, og der var lidt begyndervanskelighed med kageudskæringen. Men hvor blev det klaret fint, og ingen manglede noget.”

Har du lyst at give et nap med i cafeen, så kontakt Mary, .

trængsel i cafeen

Se flere billeder her.

Danskere og flygtninge spiser sammen
Efterår er tid til indendørs hygge. Efter en sommer med petanquebanen som omdrejningspunkt for uformelt samvær er Introgruppen nu rykket indenfor og arrangerer madlavning og spisning sammen med beboere i Kurhuset. Det sker i de køkkener, som beboerne er grupperet omkring. Ideen er, at det på den måde bliver mere overskueligt at deltage, selv om man måske mest har lyst til at isolere sig inde på sit værelse, fordi man er bekymret for fremtiden og for familien derhjemme. Efter tre søndage i Kurhuset inviteres beboerne til fællesspisning i lokalområdet nær centret. Har du lyst at høre mere om denne aktivitet, så kontakt Tom fra Introgruppen, .

Spil fodbold med flygtninge
Gruppen ’Motion og udflugter’ søger to flygtningevenner til fodbold den første lørdag i hver måned kl. 10.30 til ca. 12.00 på Darupvej 50 A. Her har fodboldklubben Røde Stjerne et tilbud til voksne om at spille fodbold uden at være tilmeldt et fast hold. Ud over at få et par hyggelige timer sammen med nogle flygtninge og andre fodboldglade mennesker hjælper du også med kørsel til og fra Darup. Kontakt: Karen, .

Fredagshygge i bofællesskab
Sonia fortæller: Fredag den 14. august havde vi i bofællesskabet Svalin besøg af ni skønne mennesker fra Kurhuset. Vi fik snakket mange sprog, spist kage, spillet rundbold, hoppet på trampolin og spist aftensmad sammen. Det var en skøn aften i selskab med mennesker fra hele verden. Jeg tror gerne vi vil invitere flygtninge på besøg igen. Det var en meget givende eftermiddag/aften for os alle.

gruppebillede

Petanque for alle
Sommeren igennem har petanque været en dejlig fælles aktivitet for flygtninge og flygtningevenner. Efter at Introgruppen sammen med nogle af beboerne satte banen ved Kurhuset i stand, har den hver mandag aften været et hyggeligt og uformelt samlingspunkt for børn, unge og voksne.

2015-06-22 006a

Dejlig tur med Sagafjord
138 glade mennesker var på tur med Sagafjord mandag den 1. juni. Tak til Winnie Dahl og skibets besætning, som velvilligt gav en gratis sejlads med kaffe og kage. Tak til Arriva, som sørgede for gratis transport til og fra centret. En skøn blanding af børn, unge og voksne deltog i turen. Flest fra Kurhuset, inklusiv Kvindeafdelingen fra Kongelunden, men også nogle familier, som har fået opholdstilladelse i Roskilde. Og nogle flygtningevenner og en håndfuld medarbejdere fra Røde Kors. Alle havde en dejlig eftermiddag i sol og blæst.

1

Se flere billeder her

Børnetegninger på Roskilde Bibliotek
Flygtningebørns tegninger var udstillet på Roskilde Bibliotek 29. maj – 13. juni. Det var Alis, der tog initiativ til udstillingen. Til ferniseringen bød biblioteket på kaffe, kage, saftevand og frugt til stor fornøjelse for flygtningebørn, mødre og venner.

2

Folkedans i Kurhuset
Nogle af beboerne i Kurhuset hyggede sig søndag den 31. maj med dans til tonerne fra Knuds harmonika og andre instrumenter fra den danske spillemandstradition.

3

Cykler modtages med tak
Den nyetablerede cykelbutik i Kurhuset kan næsten ikke følge med efterspørgslen. Vil du donere en cykel, så kommer vi og henter den. Kontakt Leif, .

Roskilde Flygtningevenner er på Facebook
Facebook-gruppen er tænkt som et uformelt forum, hvor vi kan dele billeder og oplevelser eller fortælle om kommende aktiviteter via links til hjemmesiden.

Man skal være medlem af gruppen for at slå noget op – men opslagene kan også ses af andre end gruppens medlemmer.

Hvis man står for at planlægge en aktivitet, kan man eventuelt supplere med kort info på Facebook og et link til hjemmesiden, hvor der findes yderligere information om, hvordan man som frivillig kan tilmelde sig. Den komplette oversigt over aktiviteter vil findes på hjemmesiden, ikke på Facebook.

facebook https://www.facebook.com/groups/1570417586529841/

 

Nyhedsarkivet
For at se ældre nyheder se i Nyhedsarkivet