Nyheder

Cafe i Byens Hus 10. december
Vil du prøve at møde en flygtning fra Roskilde, så sæt kryds i kalenderen lørdag den 10. december. Sammen med Dansk Flygtningehjælp holder vi en caféeftermiddag i Byens Hus (forventet tidspunkt: kl. 15-17). Programmet er ikke lagt fast endnu, men det bliver helt sikkert hyggeligt. Kaffe og kage, måske et par julesange og juleklip eller anden form for fælles samvær for børn og voksne. Tag familien med! Mere information vil fremgå af kalenderen ca. 14 dage før.

Venskabsfamilier søges
At lære en dansk familie at kende er den bedste måde at blive budt velkommen til et nyt land og en ny kultur. Du/I og flygtningefamilien aftaler selv, hvor ofte I vil mødes. De fleste danskere har en travl hverdag – og det har en flygtning med nyerhvervet opholdstilladelse også: sprogskole, måske virksomhedspraktik, jobsøgning og meget mere. Men hvordan får man danske venner? Hvordan får man en følelse af, at der er nogen, som tænker på én, uden at det har noget at gøre med regler og systemer? Her kan en dansk venskabsfamilie gøre en stor forskel. Læs mere og tilmeld dig her.

’Bedstemor’ gav en hjælpende hånd
Som enlig kvinde med en søn på 8, der er blevet sløj med hoste, er det ikke sjovt at sidde alene på et hotelværelse, mens man venter på at få tildelt en midlertidig bolig. Derfor spurgte kvindens sagsbehandler, om nogen i Roskilde Flygtningevenner kunne træde til og måske invitere mor og søn hjem til en varm kop te. Heldigvis havde vi i vores netværk en ’bedstemor’, der uden tøven sagde ja til at hjælpe. Nu føler kvinden sig ikke længere helt alene i verden.

Roskilde Kommune indretter flygtningeboliger i det tidligere asylcenter
Kurhuset på Sct. Hans har i knap to år fungeret som asylcenter. Nu overtager Roskilde Kommune lejemålet for at indrette midlertidige boliger til flygtninge, der har fået opholdstilladelse. I januar 2017 indrettes de første 50 pladser, og i løbet af året udvides med flere pladser, op til ca. 150. I forvejen har kommunen midlertidige boliger i andre af de tidligere hospitalsbygninger og lægeboliger på Sct. Hans. Vi forventer, at nogle af de aktiviteter, Roskilde Flygtningevenner hidtil har haft i asylcentret, kan fortsætte eller ’genopstå’ i tilknytning til de mange midlertidige flygtningeboliger.