Sprogcafé

Kontakt: Alma Rasmussen ·

Hanne beretter fra en aften i sprogcafeen: ”Der var gang i cafeen onsdag. Tvillingerne og de to fra Libanon plus en ung pige mere var til engelsk. Kineserne til dansk hos Alice. Jytte læste dansk med et par unge fyre. Jeg selv terpede tal, datoer, klokkeslæt og et spil bingo med Alan, Khalil og en fra Eritrea. Desuden dukkede Manal op med Amal, som havde fået opkrævning fra kommunen. De spillede også lidt bingo og fik i det hele taget ordnet verdenssituationen. Der var altså 13-14 stykker i alt. Gik hjem 21.30 – godt tilfreds.”

Vi har sprogcafé i Kurhuset tirsdag, onsdag og torsdag aften. Mandag aften foregår det i Søndre Allé 5 lige bag Kurhuset, hvor kommunen har indrettet midlertidige boliger til flygtninge, som har fået opholdstilladelse i Roskilde.

Selv om der i dagtimerne tilbydes officiel sprogundervisning – ti lektioner om ugen til asylansøgere og lidt mere til flygtninge med opholdstilladelse – er flygtninge ofte ivrige efter at lære mere. I sprogcafeen kan de tale med os ’indfødte’ under hyggelige og uformelle former. Vi improviserer ud fra, hvem der dukker op, og hvilke behov de har. Nogle flygtninge vil gerne lære engelsk, så det hjælper vi også med.

Der er mange aktive i sprogcafeen, men der er også ind i mellem brug for nye hænder. Har du lyst at være med i sprogcafeen, så kontakt Alma Rasmussen, .

Kommende aktiviteter annonceres i kalenderen her på siden. Tryk på de enkelte punkter i menuen til højre for at se en mere detaljeret beskrivelse af hvert arrangement.