Introgruppen

Kontakt: Tom Smidth ·

Introgruppen startede med gåture, hvor vi viste de nyankomne flygtninge torvet, butikkerne, Domkirken, stationen og havnen. Når man går sammen, falder man nemt i snak, og folk hjælper hinanden med at oversætte.

Efter nogle måneder kendte beboerne på asylcentret byen godt nok til, at introturene ikke længere var nødvendige. Introgruppen satte derfor kræfterne ind på at skabe gode møder mellem flygtninge og danskere på centret.

Sammen med nogle af beboerne satte vi petanquebanen ved Kurhuset i stand, og sommeren igennem blev det et hyggeligt og uformelt mødested, hvor der i løbet af en aften ofte kom 20-30 flygtninge og danskere forbi til et spil petanque og en snak.

Vinterens aktivitet blev fælles madlavning og spisning i de køkkener, beboerne er grupperet omkring.

”Det lyder så let. Du starter med en trillebør fuld af varer. En kok fra Syrien, 12 par danske hænder og 12 par syriske. I løbet af 3 timer fra 11-14 gav det en rigtig hyggelig start på et dejligt samvær over et rigt måltid. Efter fælles oprydning bliver folk hængende for at nyde det sidste af stemningen over en kop kaffe,” fortæller Tom om en søndag i november.

Introduktion til Roskildes historie og kulturarv tager Museumsgruppen sig af. Flygtningene kommer ofte fra lande med en flere tusind år gammel kulturhistorie, og de er meget interesseret i at lære om dansk historie og kultur.

Museumsgruppen: Kontakt Finn Højrup,

Kommende aktiviteter annonceres i kalenderen her på siden. Tryk på de enkelte punkter i menuen til højre for at se en mere detaljeret beskrivelse af hvert arrangement.


Introgruppen fortsætter med spisning i et køkken på Center Roskilde

I månederne januar, februar og marts 2016 vil vi forsøge at blive inviteret til spisning i et nyt køkken pr. måned. Vi vil så i april måned invitere de pågældende på en dansk frokost uden for centeret. Vi har gennemført lignende spisninger i efteråret 2015 i køkken 22,24,25 og 32.